Zonnepark: meer dan 1000 belangstellenden in Eindhoven

2018 wordt voor Zonnepark Welschap een heel belangrijk jaar: het jaar waarin het zonnepark daadwerkelijk gerealiseerd gaat worden. Twaalfduizend zonnepanelen zullen ongeveer 3.000.000 kWh per jaar gaan opwekken.

Inmiddels hebben zich al ruim 1500 mensen aangemeld als geïnteresseerden, waarvan ruim 1000 uit Eindhoven (stand 30 januari 2018). De plaatselijke energieorganisaties, waaronder , zijn volop bezig nog veel meer mensen enthousiast te maken voor Zonnepark Welschap. Want om het zonnepark gerealiseerd te krijgen is een stevige basis nodig.

Wie gaat het worden?
Achter de schermen werkt het bestuur hard aan de volgende stappen. Na uitgebreid overleg met een aantal aanbieders komen we dichter in de buurt van de keuze van de partij die het park gaat ontwikkelen, exploiteren en beheren. Het streven is dat er in maart een definitief voorstel ligt, inclusief een raming van de kosten en de opbrengsten. Deelnemers kunnen straks zonnepanelen kopen of leasen. Ook daar komt uitleg over. We blijven alle belangstellenden maandelijks op de hoogte houden.

Voorrang bij inschrijving
Degenen die zich hebben aangemeld als belangstellende krijgen als eersten alles te horen over het definitieve voorstel. Hierdoor kunnen zij zich bij voorrang inschrijven als deelnemer bij Zonnepark Welschap.

Duurzaamheidsambassadeurs
1500 belangstellenden is een geweldig begin, maar dat is nog geen ‘volgeboekt’ zonnepark. Daarom zoeken wij duurzaamheidsambassadeurs. Heb je vrienden of kennissen die interesse hebben in het zonnepark en binnen de ‘postcoderoos’ wonen? Bijvoorbeeld bewoners van een appartement of huurwoning. Huiseigenaren die te maken hebben met een ongunstig gelegen dak, een monumentstatus of een beschermd stadsgezicht. Mensen die zonnepanelen op hun dak lelijk vinden. Mensen die al zonnepanelen hebben maar een duurzame aanvullende energiebron willen. Attendeer ze op de websites van de plaatselijke energieorganisaties, waar meer informatie te vinden en belangstellenden zich kunnen aanmelden.
Zo maken we met elkaar van Zonnepark Welschap een succes!

 In Eindhoven …     

… zijn 9000 flyers gedrukt (hier zie je de voorkant) om in de Eindhovense postcodegebieden te verspreiden.

… zien we het zonnig in: er hebben zich al bijna 1000 belangstellenden aangemeld, een prachtig resultaat.

… zijn inmiddels vijf wijkteams van vrijwilligers actief die samen gaan proberen het aantal belangstellenden in het Eindhovense deel van de postcoderoos te verdubbelen.

… krijgen VvE’s van appartementengebouwen binnenkort een brief met de vraag of ze interesse hebben in zonnestroom voor liften, verlichting van trappenhuizen enzovoort.

…vind je op www.040energie.nl/welschap alle info en nieuws overzichtelijk bij elkaar.

… is het zonnepark voor Eindhovense vragen te bereiken via email

Postcoderoos
Op de websites van de energieorganisaties zijn de postcodes te vinden die meedoen met Zonnepark Welschap. Voor Eindhoven zijn dat de postcodes 5612, 5616, 5617, 5621, 5626, 5627, 5651, 5652, 5653, 5657, 5658.

Eindhoven:           040energie
Veldhoven:          Veldhoven Duurzaam
Best:                      Best Duurzaam
Oirschot
:               O3energie
Eersel:                   Kempen Energie

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.