Wijkacties: nieuwe ronde, nieuwe kansen

Onze zonnepanelenactie heeft een vliegende start gemaakt in 2015 (bijna honderd installaties) en gaat verder in 2016. We hebben voor 2016 een nieuwe leverancier geselecteerd. Het Eindhovense bedrijf 365zon kwam als beste uit de bus en is dit jaar onze partner.solar-panels

De eerste twee informatieavonden in 2016 zijn begin februari gehouden in Gestel (Hanevoet, Ooievaarsnest, Genderbeemd, De Bennekel). Vorig jaar was de actie hier een groot succes met tientallen installaties. Dit jaar kwamen er in totaal ongeveer 60 belangstellenden. Inmiddels zijn al de nodige quickscans opgesteld, lopen er een aantal schouwaanvragen en zijn de eerste installaties van 365zon onderweg. Infoavond gemist? Bezoek een infoavond in een andere wijk of mail wijkcoördinator Gé de Jong,  om bijvoorbeeld een quickscan aan te vragen (dit kan ook via de deelnamepagina).

Ook in de Stratumse wijken Eijkenburg en De Roosten is al eerder een actie gehouden. Op 7 maart is er een nieuwe informatieavond in de Oasezaal van Eijkenburg. Vragen? Mail de wijkcoördinatoren Marnix Vlot en Philip Beekman via eijkderoosten.

Een week later, op 14 maart, wordt voor het eerst een actie gestart in Acht in het Dorpshuis aan de Lekstraat. [sc:040energie] gaat hier samen optrekken met Buurkracht. Energie besparen werkt het beste als je het samen met je buurtgenoten doet, dat is het uitgangspunt van Buurkracht. En natuurlijk werkt energie besparen in combinatie met zonnepanelen plaatsen nog beter. Wijkcoördinator is Guido Wilmes is te bereiken via acht_email.

Voor de wijk Prinsejagt 3 is in samenwerking met de wijkvereniging aldaar een geheel nieuwe actie voorbereid. Veel huizen zijn geschikt en er zijn dan ook al ruim 50 huizen met een zonnepaneleninstallatie. Vanwege de grote uniformiteit aan huizen (vorm van daken en ligging) zijn op de site van de wijkvereniging enkele  voorbeeldberekeningen (quickscans) beschikbaar gesteld voor verschillende woningtypen. Bij voldoende belangstelling wordt er een open dag georganiseerd waarbij bewoners bestaande installaties kunnen bekijken in hun wijk: http://www.prinsejagt3.nl/duurzaam/zonnepanelen/

Inschrijven voor een informatieavond kan hier. Als je niet naar een informatieavond kunt komen, kun je toch meedoen door een quickscan aan te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *