Grote problemen bij zonnepanelenleveranciers

De perfecte storm: personeelstekort, materiaal schaarste, een enorme toeloop van nieuwe klanten. En dan nog als kers op de taart 70% aanbod-uitval voor de meest geleverde omvormers. Het resultaat: grote problemen bij leveranciers van zonnepanelen.

Reden leveringsproblemen omvormers

De officiële reden die gegeven wordt voor de leveringsproblemen voor deze specifieke omvormers is stagnatie bij de levering van chips. Er circuleert ook dat er problemen zijn met de Radiocontroledienst: een bepaald merk zou storen op het C2000 communicatiesysteem. Dit probleem is niet van vandaag maar sleept al tijden. Kwalijk dat het zo lang heeft geduurd voordat dit is aangepakt.

De figuurlijke storm hier wat letterlijk uitgebeeld

Hoe verder?

Zowel onze zonnepanelenleverancier als 040energie weten niet goed hoe het probleem hanteerbaar te maken voor deelnemers. Eén van onze leverancier stelt voor al vast de panelen te leggen en de omvormer (5 maanden) later te leggen. We snappen het wel maar vinden het dubieus. We gaan in overleg met deze leverancier om te kijken hoe we het best kunnen opereren.

Onze andere leverancier heeft het te druk. Ondanks alle pogingen gaat het toch links of rechtsom ten koste van de gewenste aandacht aan deelnemers en de wachttijden blijven maar oplopen. We horen van dezelfde problemen bij een aantal bij ons goed bekende leveranciers in de omgeving. Ook hier is overleg op zijn plaats.

Bereid je voor

Daarom: als je in deze tijden zonnepanelen wil kopen: bereid je voor op lange wachttijden. Maar laat je het hoofd ook niet gek maken door zaken te accepteren die je normaal ook niet zou doen. Maar aan levertijden is echt niks te doen – beter laat dan nooit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.