Grote verschillen teruglevertarieven

Door de grote prijsveranderingen in de energiemarkt blijken er nu opeens ook grote verschillen te bestaan tussen de tarieven die je krijgt als je per saldo meer energie terug levert dan je verbruikt (op je jaarrekening).

Bij overschot kreeg je in het verleden meestal zo’n 7 cent per kWh. Nu kan dat oplopen tot meer dan 50 cent per kWh bij een overigens ook flink hogere prijs voor afname. De helft van de leveranciers geeft een veel lagere prijs.

Voor wie is dit belangrijk?

Dit is alleen belangrijk als je per saldo flink terug levert. De meeste mensen wekken minder of even veel op als je verbruiken – voor hen maakt het niet uit. Maar een klein aantal heeft (flink) wat meer panelen gekocht dan nodig is voor het eigen verbruik, en voor hen wordt dit serieus geld. Bij 1000 kWh per jaar overschot kan het verschil oplopen naar 500 euro per jaar (op dit moment): dan kun je er behoorlijk aan verdienen. 

Meer informatie

De consumentenbond zocht het uit. Pas op: het is het niet makkelijk om een nieuw contract te krijgen: veel leveranciers hebben klantenstop: ze nemen eigenlijk geen nieuwe klanten aan. Ook veranderen tarieven behoorlijk op dit moment. Maar je kunt het proberen: je hoeft pas je oude contract op te zeggen als je een nieuwe hebt. Lees verder hieronder:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.