Kamp garandeert salderen “achter de meter”

In het commissieoverleg met de Tweede Kamer heeft minister Kamp vandaag (2 juli 2014) vragen van Kamerleden beantwoord over de twijfel die hij lijkt te zaaien met zijn opmerkingen over het evalueren van de salderingsregeling in 2017.

kamp_PV

Zijn scenario in deze is om de huidige fiscale regeling niet te veranderen tot 2020 (einde Energieakkoord) en daarna zal er een overgangsregeling komen. De evaluatie in 2017 dient om te bepalen wat te doen daarna. Hij is wel van mening dat er een veel groter fiscaal voordeel is door salderen dan bij andere regelingen (SDE+, collectief salderen) en dat dit een belasting vormt voor de algemene middelen (het totale bedrag is echter slechts 40 miljoen euro per jaar).

De conclusie lijkt te kunnen zijn dat het nu aanschaffen van zonnepanelen een veilige investering is. Over 6 jaar kan er wat veranderen, maar dat zal geen grote gevolgen hebben voor het financieel rendement van installaties die nu gekocht worden. De minister beaamt dit ook als reactie op directe vragen van Kamerleden hierover. Maar 100% zekerheid over de precieze hoogte van het rendement kan niet: u weet tenslotte ook nu niet wat het belastingtarief volgend jaar zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *