Megasucces zonnepanelenactie 040zon

In januari 2015 startten wij onze zonnepanelenactie en inmiddels zijn er bij 60 deelnemende huishoudens in totaal 1185 zonnepanelen geplaatst met een totale jaarlijkse opbrengst van 163.000 kWh.

040zon_huis1

Een prachtig voorbeeld van een 040zon resultaat

Behaalde resultaten

Door het succes van onze actie dragen wij in Eindhoven al een behoorlijke steen bij aan een beter milieu en beperking van de klimaatverandering door CO2-uitstoot. De doelstelling om Eindhoven in 2040 energieneutraal te krijgen, geven wij met het succes van onze actie een stevige impuls.

Steeds vaker stappen bewoners van Eindhoven over op energieopwekking viwaterwereld1_sa zonnepanelen. Er ligt dan ook een reële verwachting dat voor het eind van de zomer het aantal definitieve opdrachten van deelnemers nog fors toeneemt. In het najaar gaan de voorlichtingsavonden weer van start en inschrijven kan via onze website.

Vrijwilligers

Achter deze actie zit een team vrijwilligers dat tussen januari en medio april 10 informatiebijeenkomsten organiseerde in de volgende Eindhovense wijken: Tongelre, Strijp, Gestel, Woensel-Oost en Meerhoven. Bewoners werden geattendeerd via flyers en posters en opgeven kon via onze website. Wij hebben geen exacte gegevens van bezoekersaantallen, maar zeker 500 mensen bezochten deze informatiebijeenkomsten.

Werkwijze vereniging

Wij voerden 200 gratis quickscans uit. Geïnteresseerde deelnemers kregen door deze scan een duidelijk beeld van de mogelijkheden, de te verwachten investering en opbrengst van zonnepanelen op hun dak.

Daarna konden zij besluiten om met een schouwadviseur een huisbezoek te regelen. Deze adviseur stelt een persoonlijk maatwerkadvies op. Het schouwrapport is de basis voor een offerte van de door ons geselecteerde lokale leverancier. In totaal ontvingen 140 deelnemers zo’n persoonlijk advies en offerte.

Bezitters van zonnepanelen enthousiast

Wij wensen alle kersverse zonnepanelenbezitters veel plezier met hun waterwereld2_spanelen. Het fantastische zonnige weer van de afgelopen paar maanden zorgt in ieder geval voor een uitstekende opbrengst. Wij ontvangen dan ook veel enthousiaste reacties van zonnepanelenbezitters die hun elektriciteitsmeter zien stilstaan of zelfs teruglopen.

Doelstelling 2015

Ons doel voor 2015 was: 100 huishoudens van zonnepanelen te voorzien. Wij zijn hard op weg om onze doelstelling te halen, mogelijk te overtreffen. In het najaar organiseren wij opnieuw informatiebijeenkomsten in diverse wijken. Informatie hierover vind je via de nieuwsbrief, in de lokale media, posters en flyers in woonwijken en op onze website. Deelnemers kunnen zich ook nu nog gewoon aanmelden voor een gratis quickscan of betaalde schouw op 040energie/040zon.

Deel jouw ervaringen

Ben jij zelf enthousiast over jouw zonnepanelen en over de unieke  lokale aanpak van 040energie? Deel jouw ervaringen dan met je buren, familie, en vrienden. Door jouw enthousiasme overwegen zij mogelijk een informatieavond bij te wonen en kunnen zij in de nabije toekomst van zelfopgewekte zonnestroom profiteren.

Afwezigheid tijdens vakantieperiode

Tussen 20 juli en 20 augustus houden wij vakantie en blijven aanvragen dus even liggen.

1 gedachte op “Megasucces zonnepanelenactie 040zon

  1. Guido

    Bij mij zijn vandaag ook 16 panelen geplaatst. Ze liggen er super strak op en alles volgens wens verlopen. We zijn er zeer over te spreken!
    Ik heb een filmpje gemaakt waarin je in 30 seconden ziet hoe ze geplaatst worden:
    https://youtu.be/2K7B7E3OkjY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *