OMNIK failliet – opbrengst monitor dienst wordt voortgezet

In de jaren 2013-2015 is door Eigenenergienet de destijds erg populaire seriële omvormer van OMNIK geleverd. OMNIK is helaas failliet.  Maar de opbrengstmonitordienst wordt voortgezet. Je moet wel z.s.m. actie ondernemen.

Waarschuwing op de omnikportal website.

Als je een OMNIK omvormer hebt heb je als het goed is een email ontvangen van Solarman. Solarman is de dienstverlener achter de opbrengstmonitor van OMNIK. Tot nu toe houden ze de oude monitor dienst van OMNIK nog steeds in de lucht. Ook de Smartphone app draait nog op Android. Maar dat gaat binnenkort stoppen. Solarman biedt aan om de monitor dienst over te nemen voor 6 euro per jaar. Dat is een redelijk bedrag.

Om de monitordienst voort te zetten heb je (als het goed is) twee emails gehad met het summiere onderwerp “migration”.  Hierin staat “nogal matig” uitgelegd  hoe je je gegevens kan migreren naar de nieuwe server. Om dit wat aan te vullen is hieronder een link naar een stap voor stap handleiding toegevoegd.

Het is wel zaak zo snel mogelijk actie te ondernemen.

Noot: op dit moment is de auteur nog in discussie met Solarman over de mysterieuze wegen van de data-migratie die Solarman doet. Dus helaas is er nog geen definitieve handleiding beschikbaar. Registreer je beneden om deze wel te krijgen zodra hij beschikbaar komt.

Registratie voor toezending handleiding:

Noot: de postcode, huisnummer en eigenhuis velden zijn nodig vanwege subsidie-vereisten.

    * = verplicht veld

    Opmerkingen:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *