OMNIK failliet – opbrengst monitor dienst wordt voortgezet

In de jaren 2013-2015 is door Eigenenergienet de destijds erg populaire seriële omvormer van OMNIK geleverd. OMNIK is helaas failliet.  Maar de opbrengstmonitordienst wordt voortgezet. Je moet wel z.s.m. actie ondernemen.

Waarschuwing op de omnikportal website.

Als je een OMNIK omvormer hebt heb je als het goed is een email ontvangen van Solarman. Solarman is de dienstverlener achter de opbrengstmonitor van OMNIK. Tot nu toe houden ze de oude monitor dienst van OMNIK nog steeds in de lucht. Ook de Smartphone app draait nog op Android. Maar dat gaat binnenkort stoppen. Solarman biedt aan om de monitor dienst over te nemen voor 6 euro per jaar. Dat is een redelijk bedrag.

Om de monitordienst voort te zetten heb je (als het goed is) twee emails gehad met het summiere onderwerp “migration”.  Hierin staat “nogal matig” uitgelegd  hoe je je gegevens kan migreren naar de nieuwe server. Om dit wat aan te vullen is hieronder een link naar een stap voor stap handleiding toegevoegd.

Het is wel zaak zo snel mogelijk actie te ondernemen.

Registratie voor toezending handleiding:

Noot: de postcode, huisnummer en eigenhuis velden zijn nodig vanwege subsidie-vereisten.

  * = verplicht veld

  Opmerkingen:

  2 gedachten over “OMNIK failliet – opbrengst monitor dienst wordt voortgezet

  1. Philip Beekman

   De migratie van de data is (bij mij) goed verlopen en ik kan mijn gegevens inzien op het Solarman portal, inclusief de historie.
   Ik krijg de indruk dat Solarman van plan is daar in de toekomst (d.w.z. vanaf 1 januari 2022) abonnementskosten voor in rekening te brengen, en dat was natuurlijk niet de bedoeling.

   Verder is het voor mij onduidelijk wie nu de garantieverplichtingen overneemt, mocht de omvormer het voortijdig begeven. Misschien kan 040Energie daarover met onze leverancier in overleg gaan.

   1. 040 Energie Bericht auteur

    Hallo Philip,

    Zoals ook in de 040energie handleiding en in bovenstaand bericht staat heeft Solarman aangekondigd in de toekomst 6 euro per jaar te vragen voor de dienst.

    Tav. garantie-verplichtingen: de leverancier van de installatie zou de garantie moeten geven. **Voorzover ik begrijp** is het in NL voor consumenten zo geregeld dat de leverancier verantwoordelijk is voor fabrieksgarantie en hij het kan verhalen op de fabrikant. Als hij dat niet kan is het zijn probleem. Soms zijn er ook nog allerlei garantiefondsen en verzekeringen maar eerste aanspreek punt blijft de leverancier. Het is wel zo dat de garantie op Omnik omvormers niet voor eeuwig is. Het is lang geleden maar in mijn hoofd zwerven 5 en 10 jaar fabrieksgarantie. Het zou op de originele offerte moeten staan.

    Wij hebben contact gezocht met onze voorkeursleverancier uit die tijd, Eigenenergie.net, maar die hebben nog niet gereageerd. Het bedrijf is tegenwoordig alleen actief in de zakelijke markt.

    Marnix Vlot

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.