Zonnepanelen-informatieavonden gestart

Deze week is de serie van 10 zonnepanelen-informatieavonden in heel Eindhoven van start gegaan. De aanmeldingen voor de gratis quickscan stromen inmiddels binnen! Kijk hier voor de agenda, iedereen is welkom. Een impressie van de tweede infoavond.

WP_20160524_004Op de informatieavonden wordt algemene uitleg gegeven over het hoe en  waarom van zonnepanelen. Schrijver dezes was op 24 mei in Blixembosch, waar de avond kundig geleid werd door -actiecoördinator Gé de Jong en bijgewoond door 47 bezoekers.
Jan Kip van de gemeente Eindhoven vertelde waarom de gemeente zonnepanelen belangrijk vindt en gaf uitleg over de gunstige Energiebesparingslening. Van Joris, een enthousiaste buurtbewoner die sinds maart zonnepanelen heeft, hoorde het publiek uit de eerste hand hoe de aanschaf van zonnepanelen via verloopt en wat daarvan de meerwaarde is.

Uitgebreid huisbezoek
Daarna kwam Christian Aagaard aan het woord. Hij vertelde hoe hij te werk gaat bij de ‘schouw’, het uitgebreide huisbezoek. Daarbij wordt op van alles gelet waar je zelf zo snel niet op zou zijn gekomen, zonnepanelen koop je immers niet dagelijks. Ook de voorkeursleverancier van was aanwezig om uit te leggen hoe er wordt omgegaan met bijvoorbeeld de garantie: naast de gebruikelijke garantie wordt er zelfs 10 jaar lang een opbrengstgarantie gegeven. Daartoe worden de systemen op afstand automatisch gemonitord, maar als eigenaar kun je ook zelf je omvormer uitlezen om de prestaties te zien.

Vragen beantwoord
Op vragen van het publiek werd waar mogelijk direct ingegaan. Bijvoorbeeld over de btw-teruggave en de saldering. Vragen die niet direct beantwoord konden worden zijn genoteerd en krijgen een vervolg, beloofde Gé. Na afloop konden bezoekers zich inschrijven voor een gratis quickscan. Enkelen waren al overtuigd en vroegen meteen een schouw aan. Werk aan de winkel voor ! Je kunt je hier opgeven voor een quickscan of een schouw.

Er zijn nog infoavonden t/m 2 juni, de agenda vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *