Zonnepanelen onverminderd populair

De 040energie-zonnepanelenactie ging dit jaar wat voorzichtig van start. Gaandeweg bleek dat we best een tandje konden bijzetten: de belangstelling voor zonnepanelen is onverminderd groot.

Er waren aan het begin van het jaar redenen om te denken dat het minder hard zou gaan met de zonnepanelen:

  1. De gemeente was een actie gestart om zonnepanelen te “leasen”. Meedoen aan de -actie is weliswaar goedkoper en in veel andere opzichten vergelijkbaar, maar wij kunnen i.t.t. de gemeente niet zo makkelijk een integrale lening aanbieden.
  2. De vervroegde afschaffing van de salderingsregeling in 2020, zoals vastgelegd in het regeerakkoord, gaf veel onzekerheid en onduidelijkheid bij potentiële zonnepanelenkopers. (Het afschaffen van de saldering is inmiddels alweer uitgesteld tot 2021.)

Toch doen zonnepanelen het weer enorm goed! Er zijn op dit moment al evenveel installaties aangeschaft via de -zonnepanelenactie als in 2017. Het aantal quickscans is stijgende, vooral omdat mensen steeds beter weten te vinden op het internet. Lang niet alle quickscans leiden echter tot uitbreiding van het aantal zonnepanelen op  Eindhovense daken.  Daar moeten we wat op vinden. Ruimte is er nog meer dan genoeg! Wil je meehelpen aan de actie: meld je bij marnix_email.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *