Start schoolproject Acht

Woensdag 18 december 2013 was de start van het schoolproject “ZonnekrACHT voor iedereen” van basisschool Antonius Abt op Acht.

Dit gebeurde tijdens hun kerstmarkt waarvan de opbrengst is bedoeld voor een weeshuis in India. Omdat daar de stroom soms dagelijks uitvalt zal het opgehaalde geld waarschijnlijk besteed worden aan een zonnepanelensysteem met accu. De Zonnestroomproducentenvereniging (ZPV) was aanwezig met een informatieve stand om het project te ondersteunen en verkocht solar toys waarvan de opbrengst ook naar het goede doel ging.

De bedoeling van dit initiatief van ouders is dat begonnen wordt met de 6 jaar oude panelen die de school al had – en waar nooit iets mee gedaan – om alsnog een project te doen met de kinderen.  Hieruit zal betrokkenheid ontstaan om meer duurzaam bezig te zijn, ook op school. De zon zorgt ervoor dat zowel de kinderen in India als hier in Eindhoven met elkaar worden verbonden door ook via de computer ervaringen met elkaar uit te wisselen.
Hoe meer er uiteindelijk op de school hier bespaard wordt of duurzame energie opgewekt, hoe meer er gaat naar het weeshuis in India.

Dia1OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kijk hier naar het  introductie filmpje van het project ZonnekrACHT voor iedereen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *