Zon op school

Zon op school: goed voorbeeld doet goed volgen. Gé legt uit hoe we meer zonnepanelen op scholen kunnen krijgen.

Zon op school
Je leest en hoort het steeds vaker: “Zoveel mogelijk zonnepanelen op daken”. We hebben zonnepanelen nodig voor onze toekomstige energievoorziening. Tegelijkertijd willen we hiervoor zo min mogelijk grondoppervlak inzetten. Dat is ook mogelijk als je kansen op daken goed benut. Bedrijven, kantoren, maar ook scholen hebben hele geschikte daken voor de opwek van zonne-energie. Als ambassadeur van Stichting Schooldakrevolutie pleit ik al jaren voor zon-op-schooldak. In Nederland zijn er nog ruim 5000 scholen zonder zonnepanelen. De installatie van zonnepanelen kun je mooi combineren met lessen over duurzaamheid. Zo verduurzamen we niet alleen onze scholen, maar leren kinderen ook over het belang van duurzame energie opwek. Wie wil dat nou niet?

Situatie Eindhoven
In Eindhoven staan zo’n 100 schoolgebouwen waarvan 80-85% geen zonnepanelen heeft. Zonde! Misschien wil jij het schoolbestuur van jouw (klein)kinderen wel overtuigen van de voordelen van zonnestroom. Dat kan via de school, leerkrachten, ouderraad, MR. Je kunt hen wijzen op Stichting Schooldakrevolutie en de hulp die zij bieden. Neem ook eens een kijkje op de schooldakkaart. Op deze kaart staan bijna alle Nederlandse scholen en kun je zien hoe ver iedere school is met zonnepanelen. Voor scholen zonder panelen of scholen waar nog veel meer panelen op het dak kunnen is er een dakscan. Hierop staat het aantal mogelijke panelen, maar ook de stroomopbrengst en de benodigde investering.

Lukt het niet om het schoolbestuur te overtuigen of wilt u hulp of eerst overleg? Dan sta ik klaar om samen met u in gesprek te gaan en een vervolgplannetje te maken

Gé de Jong, 0611356748
ge_email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.