Stel een energie vraag!!

Vacatures voor vrijwilligers

Energieke aanpakkers gezocht

De vereniging is de afgelopen 9 jaar flink gegroeid en groter geworden. We willen graag een gezonde vereniging blijven, en verder uitbouwen. Dat kan alleen als er meer vrijwilligers zijn om alle activiteiten in te vullen, zodat alle mensen die bij ons om hulp vragen ook geholpen kunnen worden. Een mooie kans om jouw deskundigheid en enthousiasme in te zetten voor je stadgenoten!

Daarom zullen we de komende tijd regelmatig oproepen doen om mee te helpen de verenigingsactiviteiten in te vullen. Ook nieuwe ideeën zijn welkom – maar wel graag ook zelf de armen uit de mouwen steken.

Heb je belangstelling om eens te praten over één van deze mogelijkheden stuur dan een email met je telefoonnummer naar: secretaris@040energie.nl

We zoeken in ieder geval mensen die met de volgende dingen willen meehelpen:

Vrijwilligersvereniging 040energie – wat kun je doen?


 • We zoeken heel veel kandidaten die energiecoach willen worden. De energiecoaches krijgen een opleiding en begeleiding om uiteindelijk met zijn tweeën mensen te bezoeken. Je wordt lid van een wijkteam. Dit is een hele leuke en leerzame opstap om in de vereniging mee te draaien.
 • Mensen die willen helpen met presentaties en ander activiteiten in het energiecafé in het Struikske (het nieuwe 040energie clubhuis).
 • We zoeken mensen die de publiciteit en de communicatie verder willen uitbouwen. Een groot deel van de activiteiten en begroting staat in het kader van het bereiken van mensen: het is een belangrijke doelstelling van 040energie.
 • Mensen die, vanuit een mobiel energieloket, energieadvies geven. Dit jaar gaan we energieadvies geven in een mobiel energie-loket wat op verschillende plaatsen in de stad zal staan. Het is vaak een ochtend of een middag (ca. 3 uur) met veel leuke ontmoetingen met mensen die hulp zoeken bij hun verduurzamingsvragen. Erg leuk om te doen!
 • Een aantal financiële specialisten die mensen kunnen helpen om door het woud van subsidies, financieringsmogelijkheden en offertetrajecten te komen.
 • Mensen die willen helpen zonnepanelen op het platte dak van het Struikske te leggen en de airco’s op te hangen die het gebouw gaan verwarmen.
 • Iemand (of een klein groepje) die verstand heeft van smarthome systemen en die een simpel te bedienen besturingssysteem voor de verwarming (met airco’s) in het Struikske wil aanleggen.
 • Minstens 4 mensen die de uitleen van infrarood camera’s, CO2 meters en energiemeters willen beheren op verschillende locaties in de stad.
 • Iemand die de automatisering van het uitleensysteem wil maken zodat de vrijwilligers zoveel mogelijk gedoe uit handen genomen wordt.
 • Mensen die concrete oplossingen voor slim gebruik van energie in huis willen pionieren en evalueren of we deze beschikbaar kunnen maken voor anderen. De nadruk ligt op slim gebruik van zonnepanelenenergie door grotere energieverbruikers (auto-laders, boilers, wasmachines, drogers, en warmtepomp/airco) op het juiste moment automatisch in te schakelen. Ook het slim gebruik van dynamische tarieven zou een onderwerp kunnen worden.
 • Projectleiders: mensen met organisatorisch vermogen die een project van voor tot achter kunnen oppakken en iedereen zijn taak laten doen, of groepen vrijwilligers in staat stellen een actie uit te voeren.
 • Last but not least zoeken we twee mensen met verstand van de zonnepanelenmarkt en/of zonnepaneleninstallaties om het zonnepanelen projectteam te versterken. Zo kunnen we deelnemers beter helpen met vragen en met meer zonnepanelenleveranciers samenwerken.

Heb je belangstelling om eens te praten over één van deze mogelijkheden stuur dan een email met je telefoonnummer naar: secretaris@040energie.nl

Wordt vrijwilliger bij 040energie

Deel dit artikel