Stel een energie vraag!!
Terug naar overzicht
energierekening

Snel zijn met zonnepanelen

Niet wachten, ondanks plannen om salderingsregeling op termijn af te schaffen.

Het plan van de regering om de salderingsregeling af te bouwen ligt in de Eerste Kamer. Die gaat het nog wel behandelen. De invoering moet echter worden uitgesteld tot 2026. Dus we hebben in 2024 en 2025 nog 100% salderen. Met de huidige energieprijzen verdien je de komende twee jaar een groot deel van de kosten terug. En ook in 2027-2030 mag je nog een deel salderen.
In 2031, als de regeling helemaal afgebouwd is, daalt je financiƫle opbrengst naar ongeveer 40% van wat hij nu is. Maar voor heel veel mensen geldt: als je nu zonnepanelen koopt zul je ze binnen een jaar of zeven terugverdiend hebben. Daarna is het elk jaar pure winst. Dat krijg je niet op een bankrekening!

Een jaar wachten is met de hoge energieprijzen van nu en de afbouw van de salderingsregeling dus niet handig. Wacht dus niet, vraag een vrijblijvende offerte aan (met opbrengstschatting) of een advies aan huis (schouw). De prijzen bij 040energie zijn ca. 10% lager dan die van een andere grote actie die recent gehouden is in Eindhoven.

Deel dit artikel