Stel een energie vraag!!

Eigen oplossingen

‘Ik ben avontuurlijk aangelegd en wil mijn woning verduurzamen met mijn eígen oplossingen. Ik zoek kennis, nieuwe inzichten, een sparringpartner’. Dan is dit jouw route. Volg je deze route, dan kan 040energie je helpen als ‘sparring partner’ en bij het vinden van informatie.

Jaap van Pelt

Slim netwerk voor huis en auto


Jaap van Pelt is een man van eigen oplossingen. Overdag werkt hij als IT’er bij ASML. In zijn vrije tijd speurt hij naar manieren om zijn energieverbruik zo laag en zo goedkoop mogelijk te houden. De resultaten die hij heeft geboekt mag je gerust verbluffend noemen. Jaap heeft een gasloze woning die hij elektrisch verwarmt met een warmtepomp en hij rijdt een elektrische auto die hij thuis oplaadt. In 2021 betaalde hij slechts € 500,- aan verwarming, elektriciteit én het rijden van zijn auto. Lees het volledige interview.

Interview Jaap Pelt

Route eigen oplossingen


Je kiest voor oplossingen die voor jouw passend en aantrekkelijk zijn. Een routebeschrijving is voor jouw niet zinvol. Je gaat immers jouw eigen weg. Interessant zijn wellicht de reisverslagen van andere huishoudens die hun eigen route kozen. Waar gingen zij heen? Welke route kozen zij? Laat je inspireren.


Hoe andere huishoudens ............

Graag plaatsen we hier verhalen van huishoudens die deze route doorlopen of doorlopen hebben. Wil je jouw verhaal delen: Laat het ons weten en neem contact op.

Infrarood, daar wordt je warm van


Ook Huib van den Heuvel is een man van eigen oplossingen. Hij heeft een groot oud pand in het centrum van Eindhoven. Hij wilde zo snel mogelijk van het gas af en heeft dat gedaan met Infrarood panelen. Wat zijn de in’s en out’s en hoe bevalt dat?

Interview Huib van de Heuvel

Deel dit artikel