Stel een energie vraag!!
Terug naar overzicht
isoleren
energiebesparen
informatie

Spouwmuurisolatie

Niet duur, erg effectief

Spouwmuurisolatie is niet duur en erg effectief. Je bespaart energie en je woning voelt comfortabeler aan. De kosten zijn vrij laag.


  • Isolatie van een spouwmuur is voor gecertificeerde bedrijven eenvoudig. Men boort gaten in de voegen (om de meter) en spuit isolatievlokken of -korrels in de spouw. De gaten worden bijna onzichtbaar gedicht.
  • De isolatiewaarde kan niet heel hoog worden, want een spouw in ongeïsoleerde woningen is maximaal 6 cm. Te bereiken Rc-waarde: maximaal ca. 1,7.
  • Kan alleen als de spouw ‘schoon’ is en er geen vochtproblemen zijn.
  • Aandachtspunt: de isolatie mag de ventilatie van de kruipruimte niet belemmeren. Zo nodig worden er extra roosters geplaatst.
  • Goede bedrijven controleren deze zaken voor ze isoleren.


Op 'Verbeterjehuis.nl' vind je compacte en overzichtelijk informatie over spouwmuurisolatie. De site is een initiatief van Milieu Centraal.

Verbeterjehuis.nl - gevelisolatie

Uitgebreide informatie?

Zoek je uitgebreide informatie? Kijk dan op de pagina over spouwmuurisolatie van Milieu Centraal.


Meer weten over Milieu Centraal?

Ook interessant

Maak aanspraak op subsidie

Met spouwmuurisolatie kun je aanspraak maken op subsidie van de rijksoverheid (ISDE). Je moet aan bepaalde eisen voldoen. De hoogste subsidie krijg je wanneer twee maatregelen uit laat voeren (isolatie, glas en (hybride) warmtepomp). Voer je één isolatie maatregel uit dan is de subsidie lager. Alle informatie vindt je hier.

Deel dit artikel