Stel een energie vraag!!
Terug naar overzicht
energiebesparen
warmtepomp
informatie

Warmtepomp

Warmtepomp in combinatie met cv ketel

Een warmtepomp kan efficiënter warmte leveren dan een gasketel. De warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of ventilatielucht. Er is alleen elektriciteit nodig om de warmtepomp zijn werk te laten doen.

Maar niet elke woning is geschikt voor deze manier van verwarmen. De warmtepomp kan, op uitzonderingen na, uitsluitend warmte leveren van maximaal 50⁰C. Dat is voldoende voor een goed geïsoleerd huis, maar niet voor een matig of slecht geïsoleerde woning.


Warmtepompen zijn er in veel soorten, maten en prijzen. Een mogelijke optie is de combinatie van een kleine warmtepomp met een CV ketel (bekend als hybride warmtepomp). Je bent dan niet van het gas af, maar je kunt vaak al wel veel besparen met een hybride warmtepomp. Wil je helemaal van het gas af kijk dan of je naar een volledige warmtepomp kunt (all-electric). Om te beoordelen of je huis geschikt is kun je een quickscan aanvragen.


Artikel 040energieInformatie

Op 'Verbeterjehuis.nl' vind je compacte en overzichtelijk informatie over de warmtepomp. De site is een initiatief van Milieu Centraal.


Uitgebreide informatie?

Zoek je uitgebreide informatie? Kijk dan bij Milieu Centraal.


Meer weten over Milieu Centraal?

Ook interessant

Maak aanspraak op subsidie

Met spouwmuurisolatie kun je aanspraak maken op subsidie van de rijksoverheid (ISDE). Je moet aan bepaalde eisen voldoen. De hoogste subsidie krijg je wanneer twee maatregelen uit laat voeren (isolatie, glas en (hybride) warmtepomp). Voer je één isolatie maatregel uit dan is de subsidie lager. Alle informatie vindt je hier.

Deel dit artikel