Stel een energie vraag!!
Terug naar overzicht
energiebesparen

Deelname aan zonnepark voor energie uit eigen regio

Iedereen kan meedoen aan het nieuwe Zonnepark Hazewinkel, gelegen aan de voet van de Gulbergen in Mierlo. In oktober start de bouw.

Drie partijen hebben zich verenigd om dit zonnepark mogelijk te maken: de familie Verhoeven (eigenaar van de grond), Greenchoice/ KiesZon (groene energieleverancier met eigen installatiebedrijf) en de speciaal opgerichte Coöperatie Morgen Groene Energie Gulbergen u.a.

Deze coöperatie doet mee omdat hier een uitgelezen kans ligt om stroom duurzaam op te wekken in onze eigen regio. Als lokale energiecoöperatie zorgen we ervoor dat bewoners in de omgeving mede-eigenaar worden van dit zonnepark en dus de komende 15 jaar blijven meebeslissen over deze installatie. Daarbij staan de partijen open voor innovatieve mogelijkheden die zich nog kunnen aandienen in ontwikkelingen rond duurzame energie.

Alle formaliteiten zijn rond

De gemeente Geldrop-Mierlo heeft de vergunning verleend, de aansluiting op het net is geregeld met netbeheerder Enexis en de SDE+-subsidie is toegekend. De subsidie garandeert een minimum stroomprijs voor 15 jaar. Voor deelname in het park worden de participaties uitgegeven door Coöperatie Morgen Groene Energie Gulbergen u.a..

Het zonnepark

  • Het zonnepark ligt in Mierlo ten zuiden van de spoorlijn tussen Vaarleseweg, Heiderschoor en Dierenrijk. Er lopen hoogspanningskabels over het terrein.
  • Het hele park beslaat 18 hectare, waarvan er 11 bestemd zijn voor de zonnestroominstallatie. Er komen 29.088 zonnepanelen, die straks ruim 16.360.000 kWh stroom per jaar produceren: goed voor 6.500 huishoudens.
  • De zonnepanelen worden zo hoog gemonteerd dat daaronder natuur-grasland kan groeien. Op een klein deel van de grond worden twee natuurvijvers aangelegd. Rondom het park worden struiken en bomen geplant die passen bij deze streek. Daarvoor is een landschapsplan opgesteld door ecologen.

Jouw voordeel

Je investeert in groene energie, die lokaal wordt opgewekt. 35% van de aandelen zijn namelijk in handen van de lokale energiecoöperatie en de eigenaars van de grond. De energie wordt niet geproduceerd op lange afstand door onbekende partijen, maar door de mensen om de hoek, de mensen uit onze gemeenschap.

In de toekomst staan grote veranderingen op stapel in de energiewetten. Dan heb je als mede-eigenaar meer mogelijkheden om deel te nemen aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie.

Zo doe je mee


Zo doe je mee

Je kunt je tot 1 december 2023 vrijblijvend aanmelden voor de wachtlijst Zonnepark Hazenwinkel via www.zonmonitor.nl/gebruiker-mijn-inschrijvingen. Na registratie worden op die site je adresgegevens veilig bewaard en sta je meteen geregistreerd voor de vervolgstappen. De volgorde van aanmelden is uiteindelijk mede-bepalend voor de toekenning van de participaties. Na 1 december is de prospectus gereed en kun je aangeven of je definitief wel of niet mee wilt doen.

Meer informatie staat binnenkort op de website www.morgengroeneenergie.nl en vragen kun je mailen naar info@morgengroeneenergie.nl (NB: In de loop van oktober komt de website voor het park in de lucht: www.zonneparkhazenwinkel.nl)

Deel dit artikel